Microsoft’un kurucusunun koleksiyonu açık artırmada: En büyük sanat müzayedesi

Microsoft Kurucu Ortağı Paul Allen'ın koleksiyonu satışa çıkıyor.

Gevrek Haber
17:21 -
0 yorumun tümünü göster
Microsoft’un kurucusunun koleksiyonu açık artırmada: En büyük sanat müzayedesi

2018'de hayatını kaybeden Allen'ın; Monet, Renoir ve David Hockney gibi dünyaca ünlü sanatçılara ait eserlerinden oluşan koleksiyonunun açık artırmaya çıkışı, sanat tarihinin en büyük müzayedesi olarak görülüyor.

Microsoft’un kurucu ortaklarından Paul Allen 2018’de hayatını kaybetmişti. Allen arkasında; Monet, Renoir, David Hockney ve Botticelli’nin başyapıtlarını içeren 150 eserden oluşan tahmini 1 milyar dolarlık bir koleksiyon bıraktı.

Koleksiyonun satışından Christie’s Müzayede Evi sorumlu olacak ve tüm gelirler, Allen’ın istekleri doğrultusunda hayır kurumlarına bağışlanacak.

Allen, 1975’te çocukluk arkadaşı Bill Gates ile Microsoft’u kurmuş, ancak 1983’te Hodgkin lenfoma teşhisi konulduktan sonra şirketten ayrılmıştı. 2000 yılına kadar şirketin yönetim kurulunda kaldı ve büyük yatırım portföyünü yönetmek ve hayırseverliğini hızlandırmak için kız kardeşi Jody ile birlikte kendi şirketini kurdu. 2010 yılında servetinin büyük kısmını hayır kurumlarına bırakma sözü verdi.

Christie’s CEO’su Guillaume Cerutti, müzayede için şunları söyledi: “Paul Allen’ın ilham verici figürü, eserlerin olağanüstü kalitesi ve çeşitliliği ve tüm gelirlerin hayırseverliğe adanmışlığı, Paul G Allen Koleksiyonunun satışını benzeri görülmemiş büyüklükte bir olay haline getirecek.”

Jody Allen ise merhum erkek kardeşinin eser seçimi için şunları söyledi: “Kendi gizemi ve güzelliği ile ilgi alanlarının çeşitliliğini yansıtıyor.”

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar