Bu besinler karın çevresindeki yağlanmayı arttırıyor!

Vücuttaki bölgesel yağlanmayla ortaya çıkan aşırı kilo, birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle göbek bölgesinde başlayan yağlanmanın oluşmaması için dengeli beslenme ile düzenli egzersizin hayatın vazgeçilmezi olması gerekiyor.

Gevrek Haber
13:27 -
0 yorumun tümünü göster
Bu besinler karın çevresindeki yağlanmayı arttırıyor!

Göbek eritmek için ise beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması, düzenli olarak minimum 7 saat uyunması ve stresten uzak durulması önem kazanıyor. Beslenme ve Uzmanı Betül Merd, göbek eritme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

GÖBEK YAĞLANMASININ NEDENLERİNE DİKKAT!

Bel ve karın yağları fazla kalori alınması ile artmakta ve abdominal obeziteye neden olmaktadır. Dengesiz ve sağlıksız beslenme, durağan yaşam, yaşlanmaya ve genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan karın yağlanması zamanla tehlikeli boyutlara gelmektedir.

BU BESİNLER KARIN ÇEVRESİNDEKİ YAĞLANMAYI ARTIRIYOR!

Şekerli içecekler aşırı kalori alımına neden olurken, bu besinler karın ve bel çevresindeki yağlanmanın en önemli nedenlerinin başında geliyor.

Şekerli ve gazlı içeceklerin büyük bir bölümünde kalorisi yüksek mısır şurubu kullanılıyor.

Margarinlerde kullanılan trans yağları ise karın yağlanmasını artırıyor.

Fast food tipi beslenme trans yağ ve yüksek kalori içerdiği için karın yağlarını arttırıcı etki yapıyor.

İşlenmiş  ve  paketlenmiş  her türlü  endüstriyel gıdalar, kilo  alımını  ve  karın  yağlanmasını  artırıyor!

YAĞLANMANIN HANGİ BÖLGEDE YOĞUNLAŞTIĞI DA ÖNEMLİ

Abdominal (karın) yağlanma sonucunda iç organların çalışma düzeni bozularak, vücuttaki genel yağ düzeyi artıyor. Vücuttaki yağ oranını değerlendirirken, yağın hangi bölgede olduğu da önemlidir.

Karın yani göbek bölgesindeki yağlanma vücudun diğer bölgelerindeki yağlanmadan daha tehlikeli. Vücuttaki bel ve kalça oranı hesaplanarak ideal ağırlık belirlenirken, bel ve kalçadaki yağ oranının yüksek olması abdominal yağlanmaya işaret ediyor.

Yapılan araştırmalarda bel bölgesinde yağlanması olanlar, kalça yağlanması olanlardan daha fazla.

Abdominal yağlanma bel kısmından başlayarak mide, karaciğer ile bağırsakları sarıyor. Aşırı iç yağlanma genel sağlığı olumsuz etkiliyor.

Bel kalça oranı hesaplanırken, bel ölçüsü santimetre cinsinden kalça çevresinin ölçüsüne bölünerek bulunuyor.

Erkekler için en ideal kalça oranın 1’in altında, kadınlar için ise 0,8 altında olması gerekiyor.

Bel çevresi erkeklerde 94 santimetre kadınlarda ise 80 santimetrenin altındaysa normal, 94-102 santimetre arasındaki erkekler aşırı kilolu, 102 santimetre ve üzerindekiler ise şişman sınıfına giriyor.

GÖBEĞİNİZİ ERİTMEK İÇİN 5 ADIMDA NELER YAPABİLİRSİNİZ?

1. Kan şekerini kontrol altında tutun. Kan şekerini kontrol altında tutarak göbek yağlanması engellenir. Kan şekerinin dengeli biçimde artıp azalması nedeniyle aşırı besin tüketimi gerçekleşmez. Tüketilen daha az besin nedeniyle kilo alımı da ortaya çıkmayacaktır. Kan şekerini dengede tutmak için şeker ve şekerli gıdalar günlük beslenme planından çıkarılmalıdır.

2. Vücutta hızlı parçalanan karbonhidratlardan da uzak durulmalıdır. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yerine protein ağırlıklı beslenme planı uygulanmalıdır. Göbek bölgesindeki yağ oranı düşene kadar günlük karbonhidrat alımı azaltılmalıdır.

3. Metabolizmayı hızlandırıcı gıdalar tüketilmeli, yağ yakıcı bitki çaylarından destek alınmalıdır.

4. Günlük program yapılmalı. Uyuma ve yemek süresi ile tuvalete gidilen saat rutinleştirilmelidir. Bu sayede metabolizma daha düzenli çalışacaktır.

5. Her gün düzenli olarak geceleri minimum 7 saat uyunmalıdır. Bu sayede hormonlar dengeye girecek ve metabolizma hızlanacaktır.  

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar