OKUL DEĞİL TİCARETHANE!

Ekonominin olumsuz seyri ile birlikte birçok mal ve hizmete gelen zamların ardı arkası kesilmiyor.

Gevrek Haber
10:18 -
0 yorumun tümünü göster
OKUL DEĞİL TİCARETHANE!

 Yeme içmeden sağlık hizmetine kadar eşit şartlarda yaşam süremeyen vatandaş, eğitimde de eşitsizlik ile boğuşuyor. Özel okullar ve özel üniversitelerin ardından kreş ücretleri de velilerin tepkisini topluyor. Kentte bir özel kreşin yıllık ücretinin 130 Bin TL’ye dayanması eğitimin de ticarete dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Pandeminin ardından ekonomik sebeplerden dolayı önüne geçilemeyen zamlar vatandaşı isyan boyutuna getirdi. Ekonomik eşitsizlik özel okullarda eğitim alan öğrencileri de vurdu. Özel üniversite ve özel okul ücretlerine yapılan fahiş zamların ardından özel kreşlere gelen zamlar pes dedirtti. Sosyal medyadan fahiş zamlara tepki gösteren ebeveynler eğitimde eşitsizliğe isyan etti.

CHP İL BAŞKANI UÇAR’DAN TEPKİ

CHP Gaziantep İl Başkanı M. Neşet uçar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kreş ücret zamlarına tepki göstererek, “Gaziantep’te özel bir kreşin ücreti 128 bin TL. Çocuklarımız arasındaki eşitsizlik 4 yaşında başlıyor. Bu eşitsizliği bitireceğiz. Okul öncesi eğitimde tüm çocuklarımızın eşit şartlar altında yararlanacağı kreşleri her mahallede inşa edeceğiz” dedi.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Gaziantep’te özel bir kreşin fiyat tarifesinde 4 yaş öğrenci için KDV hariç aylık ücret 12 bin 200 TL, KDV dahil ücret 13 bin 176 TL, Kardeş indirimli ücret 12 bin 549 TL, peşin ödendiği takdirde ücret 126 bin 840 TL olarak açıklandı. 4 yaş kahvaltı dahil fiyat tarifesinde ise KDV hariç aylık 12  bin 400 TL, KDV dahil ücret 13 bin 392 TL, Kardeş indirimli ücret 12 bin 754 TL, peşin ödendiği takdirde ücret 128 bin 859 TL olarak açıklandı.

ÜNİVERSİTELİLER DE İSYAN ETMİŞTİ

Ülke genelinde özel üniversitelerde eğitim alan öğrenciler de gelen fahiş zamlara tepki göstermiş, birçoğu ücretleri karşılayamadığı için okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Özel kurumlardan eğitim almak isteyen öğrenciler, yüksek rakamlardan dolayı istedikleri eğitimi alamadıklarından şikayet ediyor.

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar