BAKLAVAYA YİNE ZAM!

Gaziantep’te geçtiğimiz haftalarda etkili olan dolu yağışının fıstık üretimini etkilediğine dair iddialar gündemde.

Gevrek Haber
09:10 -
0 yorumun tümünü göster
BAKLAVAYA YİNE ZAM!

Söz konusu iddia sonrası iç fıstık fiyatlarında artış yaşandığı bu nedenle de baklavacıların zam hazırlığında olduğu öğrenildi. Ocak ayında 400 TL’ye yükselen baklavanın kilogram fiyatının 450 TL’ye çıkarılması bekleniyor.

Gaziantep’in en ünlü markası baklavanın tadı artık iyice kaçtı. Daha önce yılda bir zam yapılan baklava, neredeyse 2 haftada bir zamlanan ürün haline geldi. Baklavaya 15 Aralık’ta gelen yüzde 20’lik zammın ardından, 9 Ocak’ta bir zam daha yapılmıştı. Şubat ayı itibariyle iç fıstık fiyatlarının 600 TL’ye çıkmasının ardından baklava fiyatlarına yeni zam yapılması gündeme gelmişti.

DOLU VURDU İDDİASI

Mart ayında kentte etkili olan dolu yağışı nedeniyle Antepfıstığı ağaçlarının zarar gördüğü iddialarının ardından zam haberi bir kez daha gündeme geldi.

BAKLAVANIN KİLOGRAM FİYATI 450 TL OLUYOR

Dolu yağışının üretimi olumsuz etkilediği, rekoltenin düşük olduğuna dair iddialar nedeniyle iç fıstık fiyatlarının arttığı, piyasadaki artışların Baklavacıların da zam kararı almasında etkili olduğu ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre, kilogram fiyatı 400 TL olan baklavanın yeni zamla birlikte 450 TL olması bekleniyor.

KATMERCİ: BAYRAMA KADAR ZAM YAPMAYACAĞIZ!

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci ise gündemde olan zam hakkında, açıklamalarda bulundu. Katmerci,  “Biz bayramda zam yapmayacağız. Olursa eğer bayramdan sonra olur” dedi.

Son yıllarda artık Gazianteplilerin ulaşabildiği bir lezzet olmaktan çıkan baklavadaki bu zam haberi vatandaşı bir kez daha üzdü. 

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar