Konya’daki hayvan barınağında bir skandal daha

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak öldürdüğü anlara ait görüntülerin ardından yeni bir skandal daha yaşandı.

Gevrek Haber
19:08 -
0 yorumun tümünü göster
Konya’daki hayvan barınağında bir skandal daha

 Barınak önünde barınağa ait bir aracın önünü kesen hayvanseverler, ağzı sıkıca bağlanmış poşet içerisine konulmuş kedileri kurtardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. AKP'li belediye tüyler ürperten katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün görevden alındığını duyurdu.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada ise, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Öte yandan Türkiye'nin dört bir yanından hayvanseverler barınak önüne gelerek yaşanan katliama tepki gösterdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı barınak çevresinde barınağa ait bir aracın önünü kesen hayvanseverler bir şok daha yaşadı.

KEDİLER AĞZI BAĞLI POŞETTEN ÇIKTI

Barınağa ait aracın arka kısmında ağzı sıkıca bağlanmış poşetin içerisinde birçok kedi olduğunu fark eden hayvanseverler kedileri indirerek kurtardı. O anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan bir hayvansever, “poşetin içerisine koymuşlar kedileri. Allah belanızı versin” sözleriyle sitemde bulundu. O anlarda ise bazı hayvanseverlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

AVUKATLAR ŞÜPHELİLERİ SAVUNMAK İSTEMEDİ

Öte yandan hayvanlara işkence ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli içinse yeni bir gelişme yaşandı. Konya Barosu avukatları, CMK sistemini kapatarak sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelileri savunmak istemedi.

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar