Gaziantepli Vatandaşlar Çaresiz

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, depremde hasar gören binalarla ilgili bir kurul oluşturularak yeniden tespit yapılması gerektiğini söyledi. Yıkım kararından vazgeçilmeli

Gevrek Haber
17:25 -
0 yorumun tümünü göster
Gaziantepli Vatandaşlar Çaresiz

 

Güçyetmez, orta hasarlı binalarda yıkım kararından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “ Merdiven altı güçlendirmeler yapılıyor. Denetimsizlik ve belirsizlik var. Vatandaş çaresiz. Sürecin netleşmesi lazım” dedi.

Ağır ve orta hasarlı binalarla ilgili uyarıda bulunan Güçyetmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un orta hasarlı binalarla ilgili kararının bilime aykırı olduğunu, süreci çıkmaza soktuğunu dile getirdi ve şunları söyledi: “Şu anda vatandaşlar binaları ne olacak diye çaresizce bekliyor. Biz hep şunu söyledik, orta hasarlı binaların performans analizleri yapılmalı, ondan sonra karar verilmeli. Maalesef muğlakta olan bir süreç var. Diyelim ki bina ilk tespitte orta hasarlı çıktı. Vatandaş itiraz etti, sonuç yine orta hasarlı geldi. Orta hasarlı kalsa bile binanın kolon kirişi var. Bir tanesinde hasar varsa siz bu binaya nasıl yıkım kararı verirsiniz? Bu milli bir servet.”

VATANDAŞ ÇARESİZ

Gaziantep’te 13 bin tanesi ağır, 7 bin tane orta hasarlı binanın tespit edildiğini belirten Güçyetmez, “Gelinen süreçte az ve orta hasarlı, hatta itiraz halinde ağır hasarlı binalarla ilgili yeniden inceleme yapılmalı. Bu konuda bir üst kurul kurulmalı, iş yetkin mühendislere bırakılmalı. Az, orta hasarlı da olsa süzgeçten tekrar geçirilmeli. Vatandaşlara yetkililerin bir yol çizmesi, bir açıklama yapması gerekiyor. Vatandaş çaresizce bekliyor” dedi.

YETKİN MÜHENDİSLERE YETKİ VERİLMELİ

Öte yandan merdiven altı güçlendirmeler yapılıyor. Denetimsizlik ve belirsizlik var. Sürecin netleşmesi lazım. Hasar tespitleriyle ilgili çelişkilerde yerele yetki verilmesi lazım. Süzgeçten tekrar geçirilmeli,  tartışmaya mahal verilmeyecek şekilde tespit yapılmalı. Orta hasarlıysa da güçlendirilmesi için yetkin mühendislere yetki verilmeli. Orta hasarlı binaların yıkım kararından bir an önce vazgeçilmeli” şeklinde konuştu

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar