Gaziantep'te başta kamu kurumlarında olmak üzere birçok mekanda meydana gelen hırsızlık olayları bıktırdı.

Gaziantep’te hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Kent genelinde başta Kamu kurumlarında olmak üzere okullar, Aile Sağlığı Merkezleri, iş merkezleri ve konutlarda yaşanan onlarca kablo hırsızlık olayları vatandaşları bıktırdı.

Gevrek Haber
09:27 -
0 yorumun tümünü göster
Gaziantep'te başta kamu kurumlarında olmak üzere birçok mekanda meydana gelen hırsızlık olayları bıktırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan ise hırsızlık olaylarının ekonomik kayıplara ve hizmetlerde aksamalara neden olduğunu kaydederek, ‘’ 2023'te bunu yaşamak istemiyoruz. Önleyici tedbirlerin arttırılması gerektiğini görüyoruz’’ dedi.

2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı Gaziantep’te hırsızlık olaylarının önü alınamıyor.  Kent genelinde emniyete ya da kamuoyuna yansıyan yüzlerce kablo hırsızlığı olayı nedeniyle kamu kurumları da vatandaşlar da mağdur. Kablo hırsızlıkları nedeniyle yangın çıkan okullar, hizmet veremeyen kamu binaları ve Aile Sağlığı Merkezlerinin sayısındaki artış, hırsızlık olaylarının geldiği boyutu gözler önüne serdi. İbadethaneler ve elektrik trafolarına dahi dadanan hırsızlar hem canlarını hem de vatandaşı tehlikeye atıyor.

Kentte son bir yıl içerisinde meydana gelen bazı olayları PUSULA Gazetesi olarak okuyucularımız için derledik.

KURUMU MESKEN TUTMUŞLAR!

Gaziantep'te bir kuruma ait 6 ayrı kablo hırsızlığı olayını gerçekleştiren 3 şüpheli şahıs yakalandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ''Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizce Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik 15.01. 2023 tarihinde yürütülen çalışmalarda; Farklı tarihlerde bir kuruma ait 6 ayrı kablo hırsızlığı olayını gerçekleştiren ve çok sayıda suç kayıtları bulunan 3 şüpheli şahıs yakalanarak yapılan yasal işlemlerinin ardından 17.01.2023 tarihinde sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır'' ifadeleri yer aldı.

İBADETHANELER DE HEDEFLERİNDE

2023 yılında ilk olay bir camide yaşandı. Şahinbey İlçesi’ne bağlı Kılınçoğlu Mahallesi’nde bir camiye giren 2 şüpheli, kabloları çaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis iki zanlıyı kısa sürede yakaladı, adliyeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.

HIRSIZLIK YAPARKEN AKIMA KAPILDI!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde elektrik trafosundan kablo hırsızlığı yapan 2 zanlıdan biri akıma kapılarak yaralandı. Çakmak Mahallesi'nde trafodan hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan güvenlik güçleri, olay yerinde biri akıma kapılarak yaralanmış halde 2 şüpheliyi yakaladı.

Akıma kapılan M.Ş, ekipler tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer şüpheli A.H. ise sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. M.Ş'nin tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Yaşanan bu olaylar ne yazık ki ne ilk ne de son oldu.

KAYBA NEDEN OLUYOR!

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, kentte meydana gelen hırsızlık olaylarını gündeme taşıdı.  Arıkan, ekipman ve kablo hırsızlığı olaylarının iş gücü ve ekonomik kayıplarının yanı sıra hizmetlerde aksamalara da neden olduğunu söyledi.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ARTIRILMALI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Arıkan, ‘’ 2022 yılında, elektrik ve telekom sektöründe, ekipman ve kablo hırsızlığı çok gündeme gelmiştir.  Hem ekonomik, hem iş gücü kaybı, hem hizmet aksaması yaşanmıştır. 2023'te bunu yaşamak istemiyoruz. Önleyici tedbirlerin artırılması gerektiğini görüyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar