Putin: Rusya’da seferberlik sona eriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da seferberliğin iki hafta içinde sona ereceğini açıklayarak 16 bin askerin göreve alındığını söyledi.

Gevrek Haber
09:01 -
0 yorumun tümünü göster
Putin: Rusya’da seferberlik sona eriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da geçen ay ilan ettiği kısmi seferberliğin iki hafta içinde sona ereceğini açıkladı. Cephede mevcut askerlerle ilerlemek mümkün olmadığı için seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Putin, seferberlik kapsamında 16 bin askerin göreve alındığını ve seferberliği uzatma planları olmadığını söyledi.

‘PİŞMAN DEĞİLİM’

Putin, Ukrayna’ya askeri operasyondan pişmanlık duyup duymadığı sorusuna da “Hayır” yanıtı verdi.

Türkiye arabuluculuğunda Ukrayna'yla imzalanan tahıl anlaşmasına da değinen Rusya lideri, “Bu insani koridorlar terör eylemleri için kullanılacaksa bu koridorlara gerek yok” dedi.

Ukrayna'yla görüşmelere her zaman açık olduklarını belirten Putin, ABD Başkanı Joe Biden'la görüşme ihtimali içinse “Buna gerek olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR, NATO’YA ÇAĞRI

Putin, Ukrayna'yla arabuluculuk girişimleri için de dün görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Putin NATO’ya da çağrıda bulunurken, “Cephe hattını sadece sözleşmeli askerlerle tutmamız mümkün değildi bu nedenle seferberlik ilan ettik. Amacımız Ukrayna’yı yok etmek değil. Şu anda Ukrayna’ya büyük saldırılara ihtiyaç yok. NATO ile doğrudan çatışma küresel felaketle sonuçlanacaktır. Umarız kararları verenler bu yönde tercih yapmaz.”

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar