Işıl Kaygısız, Gaziantep’in tarihi AVM’sinde!

Gaziantep, birçok kültürü içerisinde barındırmasının yanı sıra kendi kültürünü de olağan canlılığıyla yaşatan şehir vasfını koruyarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Deniz Yılmaz
13:24 -
0 yorumun tümünü göster
Işıl Kaygısız, Gaziantep’in tarihi AVM’sinde!

Türkiye’nin her yerinden ziyaretlere kapısını açan mekanlardan bir tanesi de Zincirli Bedesten. Işıl Kaygısız, ‘Işıl’ın Takı Dünyası’ isimli işletmesiyle Zincirli Bedesten de konuklarını ağırlıyor. 

İnşaat ve Biyoloji bölümlerinden mezun olduğunu ancak sevdiği işi, takı tasarımını yaptığını dile getiren Kaygısız, tasarım yolculuğunu şu sözlerle aktardı: “Takıyı çok seviyorum mesleğim haline gelmeden öncesinde de çok severdim. Gördüğüm zaman dayanamazdım ve alışverişim neredeyse takı üzerine kuruluydu. Tesadüfen birkaç parça malzeme aldım, baktım yapabiliyorum, yeteneğim de var kendimi geliştirmeye başladım ve artık bu işi yapıyorum. Gelen taleplerden işimin ve tasarımlarımın da beğenildiğini anlayabiliyorum.” 

Tasarımlarında doğal taşların büyük bir yer aldığını dile getiren Kaygısız, “Tasarımları hazırlarken büyük bir emek sarf ediyorum ve sonuç olarak ortaya güzel bir şeyler çıksın istiyorum. Aslında her türden takılar tasarlıyorum; çelik, boncuk vesaire gibi… Fakat emek sarf ettikten sonra hemen dağılacak, bozulacak bir şeyler olsun istemiyorum bu yüzden takılarımı %90 ağırlıklı doğal taşlarla tasarlıyorum. Ömürlük olmasının yanı sıra doğal taş insan vücuduna da oldukça faydalı” dedi. 

Kaygısız, Türkiye’nin her yerinden müşterilerin geldiğini Zincirli Bedesten’in adeta Gaziantep’in tarihi AVM’ si olduğunu dile getirerek piyasadaki tatlı esintiye kapılmak isteyen herkesi Işıl’ın Takı Dünyası’na beklediğini dile getirdi.

Deniz Yılmaz

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar