Yasayı dinleyen kim!

11 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre, Türkiye genelinde kiralara yüzde 25'ten fazla zam yapılamayacaktı.

Gevrek Haber
09:52 -
0 yorumun tümünü göster
Yasayı dinleyen kim!

1 Temmuz tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan yasa, karşılık bulamadı. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de kira bedellerini keyfi oranda arttıran ev sahipleri, kiracıları mağdur etti…

2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te konut fiyatları da kira bedelleri de her ge.en gün artıyor. Geçen yıla oranla kira bedellerinin 110’lara varan oranlarda arttığı kentte, kiralar konutun konumuna, oda sayısına göre değişiyor. Söz gelimi İbrahimli Bölgesi’nde kira bedelleri 4 bin TL’den başlarken, Düztepe’de ise kira bedelleri 2 bin 500 TL’den başlıyor.

APART DAİRELERDE DE FİYAT YÜKSELDİ!

1+0, 1+1 konutlarda da kira bedelleri yükseldi. Daha önce 1000 TL civarında olan eşyalı dairelerin kira bedelleri 2022 yılında yükseldi. 1+0 ve 1+1 konutların yoğun şekilde bulunduğu Güneykent, Yeditepe, Beşyüzlerevler Mahallelerinde kira bedelleri 2 bin TL’ye dayandı. Rasafyolu ve GAÜN Bölgesi’nde ise bu bedellerin 2 bin ila 4 bin TL arasında olduğu öğrenildi.

KİRA DÜZENLEMESİ YASALAŞTI AMA…

Ülke genelinde yaşanan kira krizine karşın TBMM’de 11 Haziran’da kiralara bir yıl süre ile yüzde 25’lik sınır getiren düzenleme yasalaştı. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak olan düzenleme ile kira bedellerine yüzde 25’i aşan oranlarda zam yapılamayacağı belirtildi. Buna rağmen ev sahipleri keyfi uygulamalardan vazgeçmedi.

KİRA BEDELLERİ YÜZDE 100 ZAMLANIYOR

Gaziantep’te geçtiğimiz gün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir kadının 3 bin TL olan kirasının ev sahibi tarafından 7 bin TL’ye çıkarılması nedeniyle yaşadıkları gündeme gelmişti. Yüzde 100’ü aşan kira bedeli nedeniyle isyan eden kadın, yetkililerden yardım istemişti. Geçtiğimiz yaz aylarında ise ev sahibi tarafından tahliye edilmek istenen bir vatandaş, evindeki eşyaları ateşe vermişti. Yaşananlar kira krizinin Gaziantep’te geldiği boyutu gözler önüne serdi.

KİRALAR DA VİCDANSIZLIKTA ARTTI

Kimi yerlerde ise ortaya çıkan fiyat farkları da pes dedirtti. Beykent Mahallesi’nde bir vatandaş 2 bin 500 TL’ye ev kiralarken, aynı binada farklı bir vatandaş ise aynı özelliklere sahip ev için 3 bin 500 TL ödüyor. Aynı apartman içinde dahi ortaya çıkan bu fiyat farkları, kentte kiraların da vicdanların da ne hale geldiğini kanıtlar nitelikte…

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar