Kuveyt Emiri Türkiye'de, Erdoğan'dan sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli anlaşmaların imzalanacağı ve devlet nişanı verilecek olan Kuveyt Emiri'ni karşılamak üzere havaalanına gitti. Karşılamada Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de eşlik etmesi dikkat çekti.

Selenay Korkmaz
17:31 -
Kuveyt Emiri Türkiye'de, Erdoğan'dan sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı karşıladı. 

Es-Sabah ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. 

ARAP DÜNYASI DIŞINDA İLK ZİYARET 

16 Aralık 2023'te göreve başlayan Kuveyt Emiri Sabah, Arap dünyası haricinde ilk yurt dışı resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı.

Diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde düzenlenen ziyaret 7 yıl aradan sonra Kuveyt’ten Türkiye'ye emir düzeyindeki ilk ziyaret niteliğini taşıyor.

MEHMET ŞİMŞEK DE KATILDI 

Havalimanındaki karşılama töreninde Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ankara Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. 

DEVLET NİŞANI VERİLECEK

Erdoğan ile es-Sabah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ikili ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, Devlet Nişanı Tevcih ve Anlaşmaları İmza Töreni'ne katılacak. 

Erdoğan, Kuveyt Emiri es-Sabah onuruna resmi akşam yemeği verecek.

BEŞTEPE'DE BİR TÖREN DAHA  

Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Kuveyt Emiri Sabah'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Sabah'ın tören kıtasını selamlamasından sonra iki lider, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Türkiye ve Kuveyt bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Sabah, daha sonra baş başa görüşme gerçekleştirmek üzere Beştepe'deki salona geçti. İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılması bekleniyor.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar