Gelire göre ‘Faiz’ dönemi!

Konut sektöründe yaşanan krize karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.

Gevrek Haber
10:06 -
0 yorumun tümünü göster
Gelire göre ‘Faiz’ dönemi!

Krizin aşılması için yeni hazırlanacak kampanya ile kamu bankaları öncülüğünde alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı kredi paketi hazırlanacak. Aralık ayında başlayacak kampanya, Gaziantepli müteahhitleri de ev sahibi olmak isteyen vatandaşları da umutlandırdı…

Türkiye’de konut sektöründe yaşanan kriz ve satışlardaki düşüş sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kredi faiz oranlarının yükselmesi ve kredi miktarının düşük kalması nedeniyle yaşanan konut satışlarındaki düşüşün önüne geçmek için yeni bir çalışma başlattı. Bakanlık tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması bekleniyor.

GELİRE GÖRE FAİZ!

Kamu bankaları öncülüğünde yürütülecek kampanyanın Aralık ayında başlanılması beklenirken, alt, orta ve yüksek gelirli kesimlere uygun kredi oranları sağlanacak. 0,69’dan başlayan faiz oranının en yüksek 1,20 olması bekleniyor.

HEM MÜTEAHHİT HEM DE VATANDAŞ DERTLİ

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de her geçen gün azalan konut satışları, artan maliyetler nedeniyle müteahhitler zor günlerden geçiyor. Sektörün iyiden iyiye çıkmaza girmesiyle ortaya çıkan bu manzara sonrası, hem müteahhitler hem de vatandaşlar çıkış yolu aramaya başladı.

Vatandaşlar, sosyal konut projelerine yönelirken, müteahhitler ise devlet düzeyinde görüşmeler yaparak sektörün ayakta kalması için çalışmalar yaptı.

UMUTLANDIRAN KAMPANYA…

Konut krizinin giderek arttığı Gaziantep’te söz konusu kampanya olumlu karşılandı.  Aralık ayında detaylandırılacak kampanya ile sağlanacak uygun kredi imkanları, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların umutlarını yeniden yeşertti. Müteahhitler ise yeniden canlanmasını umut ettikleri piyasa ile iş bırakmaktan ve iflastan kurtulmuş olacak…

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar