Gaziantep’te kar şiddetini arttırdı, sokak hayvanları perişan

Gece yarısından itibaren yağmaya başlayan kar öğle saatlerine doğru şiddetini arttırdı. Ulaşımda büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar yerel yönetimlerin ana arterler gibi sokak aralarında da çalışma yapmasını istiyor.

Gevrek Haber
19:56 -
0 yorumun tümünü göster
Gaziantep’te kar şiddetini arttırdı, sokak hayvanları perişan

Kar yağışının gün boyu devam edeceği ifade edilirken bir çok semtte pide fırınlarının Pazar olması nedeniyle kapalı olmasından şikayet eden vatandaşlar pide fırınlarının plansız bir şekilde Pazar günü kapalı olduklarını, yoğun kar yağışı altında pide almak için başka mahalle ve semtlere gitmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Yoğun kar yağışının bu gece yarısına kadar devam edeceği ifade edilirken sokak hayvanlarının hava koşullarından olumsuz etkilendiği de gelen bilgiler arasında. Sokak hayvanlarının kötü hava koşullarından korunamadığına dikkat çeken vatandaşlar bazı yerel yönetim başkanlarının olayı şova dönüştürerek hayvanları besliyoruz pozlarına tepki göstererek “ Gaziantep kurduna, kuşuna, itine köpeğine kedisine sahip çıkmak zorunda. Bazı belediye başkanları göstermelik olarak imarlı kesimlerde hayvanları besliyoruz pozları vereceğine Dülükbaba tepesinde ölüme terkedilen köpekleri ve diğer hayvanları kurtarmanın yolunu bulsunlar. Birkaç gönüllü tarafından kara rağmen yiyecek götürülen Dülükbaba Tepesinde ölüme terkedilmiş sokak hayvanlarına acil barınak yapılmalı” yorumunu yaptılar.

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar