Gaziantep’in en büyüklerinden biriydi! Ülfet, icradan satışa çıkarıldı...

Gaziantep Sanayi tarihinin en büyük fabrikalarından olan, birçok gıda ürününün üretimini yaparak dünyanın en büyük fabrikaları arasında yerini alan Ülfet Fabrikası Nizip İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Gevrek Haber
13:20 -
0 yorumun tümünü göster
Gaziantep’in en büyüklerinden biriydi! Ülfet, icradan satışa çıkarıldı...

Gaziantep Sanayi tarihinin en büyük fabrikalarından olan, birçok gıda ürününün üretimini yaparak dünyanın en büyük fabrikaları arasında yerini alan Ülfet Fabrikası icradan satışa çıktı. Gaziantep’in Nizip ilçesindeki tesislerde zamanın da binlerce kişiye iş, aş veren Ülfet, gelişen teknolojiye uyum sağlayamayarak üretimde geri düşmüştü. Fabrika başta Nizip olmak üzere bölgedeki birçok şehir ve ilçenin zeytinyağı üretiminin yükünü çekerken Türkiye’deki zeytinyağı üretiminin en önde gelen firmaları arasında yer alıyordu. Nizip’teki Ülfet Gıda, yağ ve sabun sanayi tesisleri 1955 yılında rafine edilmiş zeytinyağı, Ayçiçek yağı ile sergi tipi ve lavabo tipi sabun üretmek amacıyla İtalyan teknolojisiyle kurulmuştu. Tesiste rafine ve vinterize zeytinyağı, ayrıca Ayçiçek yağı ile pamuk yağı üretilebiliyordu. Daha sonra çağın gerekliliklerine uyum sağlayamayan Ülfet fabrikasının faaliyetleri durma noktasına gelmişti.

TEKLİF TARİHİ 13 ARALIK

Nizip İcra Dairesi tarafından yayınlanan ilanla Nizip'te 64.609 m2 alan üzerine kurulu Ülfet Fabrikası'nın 58 milyon 433 bin 744 liradan satışa çıkarıldığı öğrenildi. Teklif tarihinin 13 Aralık 2022, saat 09:30 olduğu da ilanda yer alan detaylar arasında bulunuyor.

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar