6 vekil başvuru yaptı!

AK Parti’de 28.Dönem Aday Adaylık başvuruları geçtiğimiz gün sona erdi.

Gevrek Haber
11:11 -
0 yorumun tümünü göster
6 vekil başvuru yaptı!

Gaziantep’ten 124 ismi başvuru yaptığı Gaziantep’te daha önce aday olmayacağını açıklayan Ahmet Uzer ve Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül dışında kalan 6 vekil, aday adaylık başvurusunda bulundu.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi, AK Parti’de Milletvekili Aday Adaylık başvuru süreci sona erdi. Genel Merkez ve Gaziantep İl Teşkilatında yaşanan yoğunluk nedeniyle Çarşamba günü saat 17.00’da bitmesi beklenen başvuruların süresi saat 19.00’a uzatıldı.

Başvuruların tamamlanması ile AK Parti’de milletvekili aday adaylık başvuru süreci sona ermiş oldu.

GAZİANTEP’TEN 124 İSİM BAŞVURU YAPTI!

Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi ve Gaziantep İl Başkanlığına başvuran aday adayı sayısı 124 oldu. Aday adayı bolluğunun yaşandığı Gaziantep’te, milletvekili aday listelerinin akıbeti de merak konusu oldu.

AK PARTİ’DEN 8 VEKİL TBMM’YE GİRDİ

2018 Genel Seçimlerinde Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Abdullah Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel, Gaziantep’ten Milletvekili seçilerek parlamentoya girmişti. Bu isimlerden Abdulhamit Gül, kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiş, kabineye geçiş ile milletvekilliği sona ermişti. Gül’ün vekilliğinin sona ermesinin ardından AK Parti’nin vekil sayısı 7’ye düşmüştü.

6 VEKİL BAŞVURUSUNU TAMAMLADI!

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi AK Parti Gaziantep Milletvekili 6 isim 28.Dönem için aday adaylık başvurusunda bulundu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, daha önce PUSULA’ya yaptığı açıklamada, aday olmayacağını söylemişti. Adalet eski Bakanı ve Gaziantep eski Milletvekili Abdulhamit Gül’ün aday adaylık başvurusunda bulunmadığı görüldü. Öte yandan Abdullah Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel aday adaylık başvurusunu yapan isimler oldu.

2023 seçimlerine az bir süre kala AK Parti’de milletvekili listelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu… 

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar