Dolar fiyatlarında son durum…

Dolar/TL 2 Nisan'dan bu yana 8.10-8.20 bandında dalgalı bir seyir izliyor. Kurda yön belirleyici olacak en önemli gelişme olarak perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı takip edilecek.

Gevrek Haber
09:42 -
0 yorumun tümünü göster
Dolar fiyatlarında son durum…

Dolar/TL’de Merkez Bankası’nın (TCMB) 15 Nisan’daki faiz kararını öncesi 8.20 altında oldukça yatay bir seyir izliyor.

Asya borsaları haftaya gerileyerek başlarken, bilanço döneminin başlamasıyla birlikte yatırımcılar gözlerini kâr rakamlarına ve bilançoların yüksek hisse değerlemelerini haklı çıkarıp çıkarmayacağına çevirdi.

DOLAR

8,1882

(%0,08)

EURO

9,7343

(%0,15)

ALTIN

458,1271

(%-0,00)

ABD’de geçtiğimiz hafta 10 yıllık hazine tahvillerinin getirilerinin US10YT=TWEB son 14 ayın zirvesi 1.776 seviyesinden yüzde 1.66 seviyesine gerilemesiyle birlikte ekonomik büyümeye odaklı ve teknoloji şirketlerine olan yatırımcı ilgisi yeniden canlandı.

Bu hafta ABD enflasyonunun mart ayında sert yükseleceği, perakende satışların ise iki haneleri bulabilen bir artış kaydedeceği tahmin edildi. Yatırımcılar ayrıca ABD Hazinesi’nin bu hafta yapacağı 100 milyar dolar tutarındaki borçlanma ihalelerini takip ederek oluşan talebi izleyecek.

Geçen hafta yüzde 0.9 gerileyen dolar endeksi Asya piyasalarında erken saatlerde fazla değişim göstermeyerek 92.193 seviyesinden işlem gördü. Endeks geçen perşembe günü 23 Mart’tan bu yana ilk kez 92 seviyesinin altına indi.

Şubat ayında 300’ün altına kadar geriledikten sonra TCMB başkanının görevden alınmasıyla geçen hafta 500 baz puana yaklaşan Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i 440/446 seviyesinde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın piyasaları kargaşaya sürükleyen ani bir kararla atadığı Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TCMB’nin politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.

Kavcıoğlu atamasının hemen ardından vaktinden önce bir PPK toplantısı yapmayacağını belirterek bir başka endişeyi gidermişti.

Reuters anketindeki faiz indirimi sorusuna yanıt veren 9 ekonomistten 3’ü ilk faiz indirimini ikinci çeyrekte beklerken, 5’i ise bunun üçüncü çeyrekte olacağını, bir kişi ise son çeyrekte olacağını öngördü.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar