Bu kabilede olmayan yok

Dünya üzerinde birbirlerinden oldukça farklı özelliklerde yaşamlarını sürdüren pek çok kabile bulunuyor. Hepsinin, kendine özgü gelenekleri var. İşte dünyanın en ilginç kabileleri ve gelenekleri...

Gevrek Haber
17:44 -
0 yorumun tümünü göster
Bu kabilede olmayan yok

Papua Yeni Gine’de yaşayan Sambia kabilesi ilginç gelenekleriyle biliniyor. 7 yaşına geldiklerinde erkek çocuklara piercingler takılıyor, kabilenin en güçlü savaşçıları gibi olabilmek için bir dizi ritüel uygulanıyor.

Burada yaşayan çocukların, erkekliğe adım atmalarını sağlayacak 6 aşamadan oluşan farklı gelenekler uygulanıyor. 6 aşamalı bu geleneğin tamamlanabilmesi bazen 10- 15 yıl sürebilir. Bir erkek, baba olana kadar bu aşamalar devam ediyor.

Avustralya kırsalında kadınlar koltuk altlarına elma dilimleri koyarak erkekleri etkilemeye çalışıyorlar. Geleneksel danslar sergileyen kadınlar, hoşlandıkları erkeklere bu elma dilimlerini yediriyorlar.

Bali’deki gençler ergenlik döneminde, dünyanın en ilginç geleneklerinden birini uygulamak zorunda. Diş törpüleme töreni. İstisnasız her gencin bunu yapması zorunlu kılınıyor.

Balililer her insanda 6 olumsuz özellik olduğuna inanırlar. İyi ve kötü arasında bir denge kurmak için de bu ritüeli uygularlar. Bu dengeyi sağlamanın en iyi yolunun da köpek dişlerinin törpülemekten geçtiğine inanıyorlar.

Nepal Himalaya’da erkek kardeşler sadece tek bir kadınla evlenmeyi tercih ediyorlar. Kardeşler, evlendikleri kadını paylaşıyorlar. Burada aileler, küçük toprak parçalarına sahipler ve mümkün olduğu kadar bir arada kalmaya çalışıyorlar.

Kadınlar bu şekilde kendilerini daha güvende hissettiklerini de dile getiriyorlar. Eşlerden biri öldüğünde asla yalnız kalmıyorlar. Bu uygulama günümüzde eskisi kadar kullanılmıyor olsa da bölgedeki kaynaklarının azlığı sebebiyle hala bazı aileler tarafından geçerli kabul ediliyor.

Afrika’nın göçebe kabilesi Wodaabeler ilginç gelenekleri ile tanınıyorlar. Eşler gündüz birbirlerinin elini tutamıyor ve yolda karşılaştıklarında konuşamıyorlar. Bu kabilenin en bilinen özelliği, yağmur sezonunun bitimine denk gelen Eylül ayında yaptıkları Gerewol festivali.

Festival, aslında bir güzellik yarışması. Kabilenin erkekleri en güzel kıyafetlerini giyip makyajlarını yapıyor ve kadınlardan oluşan jüri karşısında kendilerini beğendirmeye çalışıyorlar. Bu festivalde, kadınlar istedikleri kişiyi seçiyorlar. Eğer hoşlandıkları biri olursa kendi eşlerini bırakıp seçtikleri kişiyle de evlenebiliyorlar.

Hindistan’da yaşayan Muria kabilesinde kadınlar hamile kalmamak için özel bir içecek içiyorlar. Eğer buna rağmen hamile kalırlarsa, hiç kimse bebeğin babasının kim olduğunu sorgulamıyor ve tüm köy çocuğu kabul ediyor.

Guajiro kabilesi Venezuela ve Kolombiya’da yaşayan yarı göçebe bir halktır. Anaerkil olan bu kabilede kadınlar çok önemlidir. Annenin akrabaları oldukça önemli kabul edilir. En önemlileri teyze ve dayıdır.

Kabile üyeleri genellikle kendilerine farklı klandan eş seçerler. Bir kadın çocuk beklediğinde, kocası anneyi ve çocuğuna korumakla yükümlüdür. Aniden çıkacak ve onlara zarar verecek zehirli yılanlara karşı eş önden gidip anneyi ve doğmamış çocuğuna korumak zorundadır.

Brezilya’nın orta kesimlerinde bulunan Mehinaku köyü, ilginç gelenekleriyle bilİniyor. Köyde bir erkek, kadının kalbini kazanması için ona pahalı hediyeler, ya da çiçekler almasına gerek yok. Burada erkekleri kadınları etkilemek için sadece büyük bir balık tutması gerekir.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar