İPhone 14 serisinin fiyatları belli oldu

Apple analisti Chris Casso, iPhone 14 serisi yolculuğunun ayrıntılarını yayınladı. İşte artması gereken iPhone 14 fiyatları!

Gevrek Haber
07:04 -
0 yorumun tümünü göster
İPhone 14 serisinin fiyatları belli oldu

Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisi şüphesiz serinin en sağlam telefonu. Son zamanlarda, önümüzdeki Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14 ekranı ortaya çıktı. Yeni gelen haberlere göre fiyat şimdiden açıklanmış görünüyor. Bu fiyatlar doğruysa, Apple uzun süre adından söz ettirebilir.

iPhone 14 serisi gecikmeli olarak kullanıcılarla buluşacak

Apple analisti Chris Casso, Apple’ın iPhone 14’ün fiyatını yükseltmeyi planladığını ve bunun satışlar üzerinde büyük bir etkisi olacağını söyledi. Yerel para biriminde fiyat artışı korkusunun Apple’ı iPhone 14 fiyatlarını artırma eğilimine sürüklediğini söyleyen Casso, para biriminde bir değişiklik olmazsa Apple’ın artışının kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

Tabii ki buradaki tek sorun bu değil. Apple cihazlarının üretiminin ve teslimatının çoğu Çin’den geliyor. Çin’deki mevcut COVID-19 karantina kısıtlamaları, Apple’ın iPhone üretimini bir süreliğine askıya aldı. Bu, Apple’ı tedarik ihtiyaçlarını karşılayamadığı için fiyatları yükseltmeye zorlayabilir.

iPhone 14 serisi için fiyatlandırma

Analisti Chris Casso, iPhone 14 Pro’nun fiyatının 1.099 dolar ve iPhone 14 Pro Max’in 1.199 dolar olacağını tahmin ediyor. iPhone 13 mini’nin en büyük ekran versiyonu olan iPhone 14 Max, 999 dolara mal oluyor. Bu ortalama 300 dolarlık bir fiyat artışı.

Elbette bu fiyat satışları etkileyebilir ama buradaki bu kritik anda Apple bu zammı satışların artacağını düşünerek mi yaptı yoksa yakın bir arz sıkıntısı yaşamamak için mi satışları artırdı? Cevabı öğrenmek için biraz beklememiz gerekecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPhone 14 serisinin fiyatlarında 300 dolarlık bir artış yapılırsa bu durum ülkemizdeki alış gücünü nasıl etkiler? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar