Google ilk çeyreğe düşüşle başladı

Google’ın geliri, 2022’nin ilk çeyreği için beklentilerin altına düştü.

Gevrek Haber
11:05 -
0 yorumun tümünü göster
Google ilk çeyreğe düşüşle başladı

Gelirler bir önceki yıla göre artan enflasyon nedeniyle düştü. Google ve YouTube’un ana şirketi Alphabet, 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu paylaştı. Genel olarak teknoloji dünyasını etkileyen faktörler Alphabet’i de derinden sarstı. Reklam satışları, tedarik zinciri sorunları, enflasyon sorunları ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle baskı altına giren şirket, ilk çeyrek gelirlerinin beklentilerin altında kaldığını söyledi.

2022’nin ilk çeyreğinde 68,01 milyar dolar gelir elde eden Alphabet, bir yıl öncesine göre %23 daha yüksek kâr açıkladı. Ancak 2019 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana korona virüs pandemisi nedeniyle harcamalardaki artış şirketin bu çeyrekte elde ettiği gelirden eski zararını kapatmasına yetmedi.

Google’ın ilk çeyrek geliri rekor düzeyde ama yeterli değil

YouTube’un düşük performansına ek olarak, düşen reklam satışları, enflasyon ve Ukrayna’daki savaş, gelirlerin düşmesine neden oldu. YouTube reklam geliri ilk çeyrekte 6.9 milyar dolardan Wall Street yatırımcılarının 7.5 milyar dolarlık hedefinin altına düştü.

Google yaş kısıtlaması için artık kimlik isteyecek

Google Cloud pazarı ise çeyrek yıl öncesine göre daha yavaş büyüyor. Ayrıca Google’ın uygulama, donanım ve abonelik satışlarını içeren “diğer geliri” ise 6,8 milyar dolarda kaldı. Beklentiler 7,3 milyar dolar civarındaydı.

2022’nin ilk çeyreği için gelir, 2021’in aynı dönemindeki 55,3 milyar dolara kıyasla %23 arttı, ancak küresel enflasyon krizi nedeniyle beklentiler hala karşılanamadı. Alphabet’in çeyreğe ilişkin faaliyet karı 20.09 milyar dolar, net karı ise 16.44 milyar dolar civarındaydı.

Ayrıca, 2021’in son çeyreğine göre 75.3 milyar dolar gelir ve 20.64 milyar dolar net gelir bildirdi. Alphabet’in hisseleri kazançların açıklanmasının ardından %6.5 düştü.

Google CEO’su ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, geçtiğimiz çeyreğin raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu, dijital dönüşüm olaylarına dikkat çekti. CEO Pichai, arama ve bulutta önemli bir büyüme olduğunu söylerken, dünya çapındaki kullanıcılar için deneyimler yaratmaya devam edeceklerini vurguladı.

Dünya genelinde artan enflasyon ve savaşın getirdiği zorlukların ilerleyen zamanlarda daha kötü etkileri olmasından korkuluyor. 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar